Peníze do hokeje přijdou přes "pézetku"

Kladenští zastupitelé včera odhlasovali dotaci pro hokejovou mládež. Tuto sezonu ovšem do klubové pokladny připutují jinou cestou.

Zastupitelé už na začátku letošního roku souhlasili s dotací pro mládež ve výši sedmi milionů korun. Ty ale nemohly do hokejového klubu jít přes účet společnosti Hokej Kladno s.r.o., protože se stále ještě provádí kontrola účetnictví. Město od té doby našlo způsob, jak se této cestě vyhnout a mládeži potřebnou dotaci poslat. 

"Dokud neuzavřeme kontrolu hospodaření společnosti a zastupitelstvo se k závěrům nevyjádří, nemůžeme do společnosti Hokej Kladno s.r.o. poslat žádnou dotaci. Proto jsme zvolili cestu přes oddíl PZ, který má samostatné IČO. Tento oddíl proúčtuje provoz veškeré hokejové mládeže. Pézetka každý měsíc městu předloží vyúčtování, na jehož základě pětičlenná komise města schválí uvolnění peněz na další měsíc. Dotace se začne vyplácet od června a je rozdělena na šest měsíců," uvedl na zastupitelstvu Přemysl Mužík, náměstek primátora Kladna.

Na oznámení o způsobu vyplácení dotace reagoval zastupitel Otakar Černý námitkou, že město bude mít problém s DPH, když oddíl PZ plátcem DPH není. Okamžitě se nejen on, ale všichni přítomní dozvěděli, že pokud má subjekt v Česku roční obrat přesahující milion korun, stává se plátcem daně z přidané hodnoty automaticky...

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí