„Čužák“ Rys: Na Sleťáku si dám vítězný steak

Mistrovství Evropy ho zastihlo ve výtečné formě. Nechal za sebou aktivní fotbalisty i fotbalového trenéra, který mu až do semifinále šlapal na pomyslné tipérské paty. Jen důvěra v sílu domácí Francie a její vítězství nad Německem stanovilo už před finále šampionátu, že se vítězem soutěže Vašeho Kladna a restaurace Sleťák stal Lubomír „Čužák“ Rys, bývalý hokejista Kladna. 

Kolik zápasů jste viděl?
Sledoval jsem pečlivě každý a dělal jsem si úsudek. Musím konstatovat, že je fotbal čím dál tím tvrdší hra. Za mých mladých let jste se protihráče jen dotkli a byl to faul. Dneska do sebe mlátí rukama a skoro nic se nepískne. Fotbal mi začíná připomínat ragby…

Váš sportovní úsudek ale také vedl k většině správných tipů na konečný stav zápasů…
Je vidět, že jsem měl správný pohled na hru jednotlivých mužstev. Například Portugalcům po prvních zápasech nikdo nevěřil, ale já v jejich hře viděl potenciál se zlepšovat. Vedle fenomenálního Ronalda měli ohromně silný střed hřiště. Francouzům jsem věřil, třebaže jsem se v semifinále Němců bál do poslední minuty. Francie podle mne byla nejlepší. Těžila z ohromného výběru hráčů a trenér z nich sestavil perfektní stroj. Nadchla mne i atmosféra na francouzských stadionech.

S mistry Evropy jste slavil i vy výhru v tipovací soutěži. Vyhrál jste někdy nějakou tipovačku?
Tohle je v tipovačkách moje první výhra v životě. Předtím jsem kdysi ve sportce uhádl pět čísel a jenom jedno jediné mně chybělo k tomu, abych si šel pro sedmnáct milionů korun… V kurzových nabídkách si vybírám zápasy s vysokým kurzem, ale i tam čekám na velkou výhru.

Jako vítěz jste od restaurace Sleťák obdržel poukaz na útratu v hodnotě pět set korun. S kým a za co jej proměníte?
Pozvu svou drahou polovičku Štěpánku na něco dobrého. U sebe to vidím na vítězný steak. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí