Mrtvá ryba potvrzuje formu

Ani druhý den týmu Mrtvá ryba, taky ryba… na švédském Asnenu nezklamal. Okouni a štiky podlehli nadšeným rybářům z Kladna.

Ráno nevypadalo moc nadějně. Velké vlny na rozlehlé ploše jezera komplikovaly jízdu na vratkých člunech. Nicméně se nám podařilo přejet k místním ostrovům a najít závětří. A tam to celé začalo! Štika, štika, štika a místy hejna okounů, která se starala o zpestření už tak dobré zábavy. Natrefit na hejno znamenalo v podstatě na každý nához vytáhnout rybku. Pravda, žádný kapitální okoun se na naše nástrahy nedal nachytat. Ale množství těch menších a hlavně parádní štiky, to byla doména dnešního dne.

Nejsme z těch, kteří by se chtěli jen a jen chlubit. Rádi přiznáme i nějaké ty minely. Jednou z nich byla ztráta kotvy. Při přejezdu po vodě se nedopatřením uvolnila kotva jedné z našich lodí, čehož si nikdo nevšiml. Ta zanedlouho splnila svůj účel a rozjetou loď razantně přibrzdila. A to takovým způsobem, že navždy. Po desítkách minut pokusů o uvolnění precizně zaseknuté části lodě jsme museli přistoupit k jejímu odříznutí. Pohyb po lovištích tak byl komplikovanější, ale i tak jsme si s tím poradili.

Na závěr, v duchu prvního sdělení, konstatujeme, že lidské ztráty stále nejsou a zranění vykazujeme jen drobná.   

Jakub Kubálek

Foto: Mrtvá ryba, taky ryba

ryba1

ryba3

ryba4

ryba5

ryba6

ryba7

ryba8

ryba9

ryba10

ryba12

ryba13

ryba14

ryba15

ryba16

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí