Rybářův deník: Švédsko, den třetí

Mrtvá ryba, taky ryba pokračuje v započatém tempu. I třetí den rybařiny ve Skandinávii se podařil. Konkrétně vynikaly osobáky bratrů Maršounů.

Mladší z bratrské dvojice - Marek - s parádním okounem a Lukášova štika. Dále pak pěkné štiky Šubajse, Tůči, Pužího a Kuby. K pozitivnímu výsledku třetího dne výrazně přispělo i množství nachytaných okounů, které dosáhlo řádů stovek. Tohle všechno se vydařilo i navzdory nepřízni počasí.

Asi nejdramatičtější den z hlediska povětrnostních podmínek, který jsme kdy ve Švédsku zažili. Silný vítr, velké vlny a hustý déšť. Bojovat jsme tak museli nejen s rybami, ale i s počasím. Přejezd lodí po rozlehlé hladině jezera, kdy vítr a voda šlehaly do tváří, byl opravdovou zkouškou ohněm. A jak již z předešlých reportáží čekáte, tak ani dnešní den se neobešel bez komplikací. Vzdorujíc velkým vlnám jsme právě uprostřed jezera zjistili, že jsme na břehu zapomněli nádobu na vylívání vody z lodě. Plavidlo se postupně měnilo v bazének a hrozilo, že návrat rybářů se uskuteční plaveckým způsobem. Naštěstí jsme našli řešení. Multifunkční nástroj – plechovka od piva - se rázem proměnil v potřebnou vylévací nádobu. Samozřejmě bylo nutné obsah plechovky rychle vypít, aby nevznikla zbytečná škoda, ale ani to pro nás nebylo překážkou. Se všemi strastmi a překážkami jsme si poradili a odměnou nám pak byly právě ty parádní okamžiky při zdolávání ryb a perfektní úlovky.

Tradičně na závěr: Bolístek přibývá, ale to nás nezastaví.

Vaše Mrtvá ryba, taky ryba.

mrtva

mrtva3

mrtva4

mrtva5

mrtva6

mrtva7

mrtva8

mrtva9

mrtva10

mrtva11

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí