Kladenské základní školy ve čtvrtek přivítají 858 prvňáčků

Více než 850 prvňáčků poprvé usedne do školních lavic v kladenských základních školách. V devatenácti základních školách se pro ně v Kladně otevře přes třicet prvních tříd. Celkem začne do škol v Kladně od 1. září chodit 7088 žáků, což je o více než dvě stovky více než vloni.

 „V Kladně působí šestnáct základních škol, jejichž zřizovatelem je Statutární město Kladno, dvě soukromé základní školy a jedna pod patronací Maltézských rytířů. Letošní ročník je posledním z těch ´silných´, od příštího roku očekáváme, že počty prvňáčků budou klesat,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Nezbytnou součástí služeb pro obyvatele Kladna jsou také mateřské školy. U třinácti z nich, které jsou samostatnými příspěvkovými organizacemi, je zřizovatelem město Kladno, stejně jako u dalších devíti, které jsou součástí některé ze základních škol jako jejich odloučená pracoviště. Nabídku doplňují dvě soukromé mateřské školy a Církevní mateřská škola Radost. Od září nastoupí do mateřinek 710 nových dětí a celkem jich bude v tomto školním roce chodit 2263.

Jako každým rokem byly i letos prázdniny příležitostí k provedení nezbytných oprav a rekonstrukcí, které během školního roku za plného provozu není možné uskutečnit. Celkové rekonstrukce a rozšíření se tak dočkala ZŠ Montessori, v ZŠ Moskevská řemeslníci provedli opravu podlahové krytiny a vymalovali, ZŠ Ukrajinská má renovovanou tělocvičnu. V ZŠ Kořenského se mohou školáci těšit z nových toalet a umýváren, nové podlahové krytiny mají i v ZŠ Amálská, Vodárenská a v ZŠ speciální v Pařížské. V MŠ J. Hory dostali do nového školního roku novou školní kuchyni. 

„Přeji všem žákům kladenských škol v tomto školním roce hodně úspěchů, samé dobré známky a co nejméně poznámek. Škola je důležitou součástí přípravy na další život a my se budeme snažit i nadále vytvářet pro děti v Kladně ke vzdělávání co nejlepší podmínky,“ doplnil Milan Volf.

- red -

Ilustrační foto: archiv

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí