Nejlepší ovoce a zelenina v Kladně? Na pěší zóně!

Byli jsme zvědavi, jak dlouho Asiaté s touhle novinkou v centru Kladna vydrží. O prázdninách začali a stále si drží vysokou kvalitu.

Ani nepamatujeme, kdy se v Kladně mimo soukromé pěstitele dalo koupit tak kvalitní ovoce i zelenina jako v současné době na hlavní třídě. O prázdninách si tam totiž otevřeli obchody s tímto zbožím asijští prodejci a po několika týdnech slaví úspěch. Byť se najdou lidé, kterým se vystavené parádní kusy nelíbí, zákazníků stále přibývá. „Jsme spokojení. Bereme zboží z velkoskladu na pražském Žižkově a lidé o ně mají velký zájem,“ uvedl prodavač z prodejny vedle restaurace U Boxera.

O kousek níž sídlí jiná skupina asijských obchodníků. Ti jsou prý od Mariky, známé majitelky restaurace Lotos. „Vstávám, kromě nedělí, denně ve čtyři ráno a jedu do Prahy 5 do velkoskladu. Máme i jiné zboží, ale lidem se naše zelenina i ovoce moc líbí,“ říká další z prodavačů. Ze stejného velkoskladu zavážejí stejnými produkty vyhlášené pražské restaurace. 

Díky těmto obchodníkům bere za své zažitý zvyk brát Asiaty jako překupníky zboží z kladenských řetězců. V nich mnohdy pozdě odpoledne už čerstvou zeleninu či ovoce seženete jen s velkou dávkou štěstí a mnohdy za vyšší ceny, než právě v centru Kladna. 

Jan Murárik

 ovocevcentru

V centru konkuruje Asiatům jen páteční farmářský trh

ovocevedle

Vedle Sirény si Asiaté se zeleninou troufají i na květiny

ovocezakaznici

Zákazníci si začínají zvykat na kvalitu v místech, kde by ji ještě nedávno ani nehledali

ovocezbozi

Zboží je hodně a ceny přijatelné


Počasí Kladno

Předpověď počasí