Dlouho očekávaný chodník spojí Švermov s Kladnem příští rok

Město výrazně postoupilo v jednání o výkupu pozemků pro dlouho očekávaný chodník ve Slánské ulici, který by spojil centrum města s kladenskou čtvrtí Švermov. Všichni vlastníci pozemků, na kterých má spojnice pro pěší vyrůst, přislíbili uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí kupní.  

„Náprava této ostudy je naším dlouhodobým cílem. Po chodníku mezi centrální částí Kladna a Cikánkou volají tamní obyvatelé více než dvacet let. Jeho výstavbu považujeme přímo za naši povinnost. Propojení bránily nevyřešené majetkové poměry, kterými se nikdo dosud nechtěl zabývat. Od března, kdy jsme schválili záměr výkupu pozemků, však jednání velmi pokročila a finální realizace je skutečně na dobré cestě. Švermováci tak s chodníkem mohou počítat,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Připravená projektová dokumentace se podle současného vývoje dočká své realizace příští rok. Pravděpodobně během letních měsíců vyroste místo zeleného pásu lemujícího vozovku nový, dva metry široký a cca sedm set metrů dlouhý chodník, který spojí ten stávající od železničního přejezdu Na kopci po autobusovou zastávku U hřbitovů. Pro větší bezpečí chodců získá komunikace i nové veřejné osvětlení.  

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí