Školáci a pedagogové se učí třídit odpady

Třídění a recyklace baterií, starých elektrospotřebičů i obalů má na kladenských školách zelenou. Za finanční podpory města Kladno probíhá v prosinci projekt s názvem „Recyklohraní na základních školách v Kladně“.

Začátkem prosince se uskutečnil tematický vzdělávací workschop pro pedagogy s exkurzemi a tři nejaktivnější školy získávají odměny v podobě lektorských programů pro své žáky. Lektoři navštíví školáky v následujících dvou prosincových týdnech. Celý projekt realizuje obecně prospěšná společnost Recyklohraní.

"Cesta k třídění odpadů vede jednoznačně přes nejmladší generaci. Ta je s trochou nadsázky schopná vychovávat i svoje rodiče a prarodiče. V Kladně máme celkem 20 základních škol. Rozhodli jsme se ocenit ty aktuálně nejaktivnější a nabídnout jim zajímavé lektorské programy a ostatním pedagogům zpřístupnit výukové materiály a tak je motivovat, aby se tématu se svými žáky více věnovali,“ řekla mluvčí kladenského magistrátu Lenka Růžková. 

Na prvním místě se za období od září 2015 do října 2016 umístila Základní škola a mateřská škola Kladno, Velvarská 1206, na druhém místě skončila Základní škola praktická, Základní škola speciální a Mateřská škola speciální Kladno, Pařížská 2199, a třetí příčku obsadila Základní škola Kladno, C. Boudy 1188. Ocenění si převzaly zástupkyně vítězných škol 1. prosince v rámci pracovního setkání pedagogů v ekologickém centru Čabárna.
"Pro účastníky workshopu jsme připravili praktické ukázky výukových materiálů, které učitelům nabízíme zdarma k využití pod názvem Ekoabeceda a v odpoledních hodinách jsme se společně podívali, jak se v praxi třídí odpady, konkrétně baterie, papíry a plast ve dvou provozovnách společnosti AVE CZ v Kladně,“ popsala program setkání učitelů Hana Ansorgová, ředitelka obecně prospěšné společnosti Recyklohraní.

- red -

Foto: Recyklohraní


Počasí Kladno

Předpověď počasí