Nemocnici už vede Petr Polouček

Dlouhodobě avizovaná, poté potvrzená a nyní realizovaná změna. Do křesla ředitele Oblastní nemocnice Kladno včera usedl MUDr. Petr Polouček (45). Odborností chirurg, pracoval patnáct let v motolské nemocnici. Posledních osm let pomáhal na pozici náměstka stabilizovat nemocnici v Příbrami. 

S sebou přinesl slib zřizovatele nemocnice Středočeského kraje, že v nejbližší době do její pokladny přiteče 95 milionů korun určených především na mzdy zaměstnanců. Jak avizoval radní kraje pro zdravotnictví Martin Kupka, bez téhle finanční injekce by za dva měsíce nebylo na výplaty. 

Nový ředitel pak má mimo jiné za úkol doplnit chybějící personál a sehnat lékaře pro onkologické oddělení. 

„Kladenská nemocnice má na to, aby se ze svých potíží otřepala. Nebude to do týdne či v řádech měsíců, ale spíše dvou i více let. Dělá se tu skvělá medicína s potenciálem jejího kvalitativního rozvoje. Současný stav na jednotlivých odděleních je nejvíce kritický po personální stránce na onkologii. V Česku je o volné zkušené onkology velká nouze, chybí nám primář a čtyři lékaři. Přesto oddělení zavřít nehodláme. Jde spíše o to, v jakém režimu budeme onkologii provozovat,“ uvedl při nástupu nový ředitel.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí