Učitel Padevět otevírá 13. komnatu: Nevím, jak to skončí...

Několik životních křižovatek, včetně té současné, na sebe dnes večer v České televizi prozradí Michal Padevět. Finalista soutěže StarDance, populární kladenský učitel a tanečník poskytl Vašemu Kladnu před premiérou dokumentu exkluzivní rozhovor.

Co si pod 13. komnatou Michala Padevěta máme představit?
Dvacet šest minut celého mého života. Nesmím prozradit děj. Ale přiznám, že se s největší pravděpodobností na Komnatu dívat nebudu, a také to, že neznám konec dokumentu. Děj se vine po ose hudba, nemoc, tanec. 

Proč vznikla vaše Komnata?
Režisér pořadu StarDance Kolem Dokola Jiří Podlipný, kterého můj životní příběh zaujal, za mnou přišel a natáčení mi nabídl. Letos v únoru jsme začali točit a dnes tedy máme premiéru. 

Přišli jste s režisérem při natáčení na další témata, o kterých kolem vás věděl jen někdo, a která váš život také ovlivnila?
Několik takových témat by zaplnilo další Komnaty... Při natáčení se o nich mluvilo a možná v dokumentu zazní. Například, kam jsem směřoval na střední škole. Natočili jsme mnoho hodin a finální sestřih neznám (usmívá se). 

Kde všude jste točili?
V Praze na konzervatoři, v mém rodném Družci, v Jánských Lázních, v Kladně a v ateliéru. Fotka s trubkou je z Jánských Lázní. Chtěl jsem být virtuos. Dnes bych nic většího na trubku nezahrál. Na ten nástroj jsem nezanevřel, ale už netrénuji. 

O čem by mohl být některý z budoucích dokumentů o Michalu Padevětovi?
Nemyslím si, že by nějaký další vznikl. Ale rád bych v něm viděl, že jsem se profesně posunul někam výš. Ty ambice mám. Chci, aby lidem, kteří ke mně chodí tančit, to dávalo nové impulzy do života. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí