Mistrovství v Lóře opanovala žena

Chlapi vyklidili v jednotlivcích pozice lídrů. Loni vyhrála Miroslava Jahodová, hostinská ze Smečna, letos Jana Dvořáková z Kačice. V populární kladenské karetní hře Lóra zřejmě nastává pohlavní revoluce. 

Přitom letošní vítězka je teprve třetí ženou, která v 35leté historii turnaje muže pokořila. „Nás druhé vítězství ženy za sebou velmi překvapilo. Je to divné, že si to chlapi nechají líbit,“ smál se po vyhlášení výsledků Pavel Hauptman, prezident Petasites.

Podle organizátorů z lórového spolku Petasites byl turnaj poměrně klidný. „Bývaly bouřlivější ročníky. Zaznamenali jsme jen dvě mírná narušení turnaje. Z toho jednoho hráče jsme museli pro jeho jistou indispozici poslat ve třetím kole domů. Stává se to, počítáme s tím a v takových případech nahrazuje místo u hracího stolu některý z přítomných členů klubu Petasites,“ dodal prezident. 

Klub dle tradic nejen vítěze dekoroval, ale také mečem pasoval Janu Dvořákovou, zaměstnankyni řeznictví, na mistra Rytíře Lóry. „K Lóře mě přivedli kamarádi a manžel zhruba před dvaceti roky. V turnajových kolech se mi dařilo, ale že budu celkově první, to jsem vůbec nečekala. A mám taky velkou radost, že jsme s Kačicí v družstvech v první desítce,“ uvedla Rytířka. 

Organizátorům dělá vrásky chystaný zákaz kouření v restauračních zařízení, který vejde v platnost od letošního května. Obávají se totiž, že se počet hráčů smrskne na nekuřácké minimum. „I když jsem kuřák, rozhodně se turnaje kvůli zákazu nevzdám. Prostě si nezapálím, a když to nebudu moct bez cigarety vydržet, odběhnu o pauze ven,“ uklidnil členy klubu Dalibor Müller, Rytíř Lóry z roku 1987.

Jan Murárik

 

loracity

City a emoce k Lóře patří...

loracukrari

Cukráři prý zapomněli na kulové eso...

loradalibor

Dalibor Müller, mistr z roku 1987, se zákazu kouření nebojí

lorakdyby

Kdyby protihráči věděli...

loraklubu

Klubu Petasites je pade...

lorasal

Sál kulturního domu zaplnilo 108 týmů

loravitezka

Vítězka Jana Dvořáková z Kačice

lorapasovani

Pasování vítězky na mistryni

loravtymech

V týmech vyhráli kluci z 4 pod nulou


Počasí Kladno

Předpověď počasí