Integrovaná doprava: Problémů je méně, lidé nečtou...

Problémů v novém způsobu cestování na Kladensku či mezi největším středočeským městem a českou metropolí v integrované dopravě za týden fungovaní nepřibylo. Spíše jich ubylo, ovšem zpoždění i nedostatek řidičů zůstávají. 

Včera, první školní den, jsme se na náměstí zajímali, jak fungovala integrovaná doprava poprvé v největším zápřahu z pohledu pracovníků informačního centra ČSAD MHD Kladno i zástupců projektu, kteří z Prahy na náměstí Svobody přicestovali, aby cestujícím pomáhali s orientací v nových možnostech přepravy.

"Nejčastější dotaz, který jsme zaznamenali, se týkal ceny jízdenky z náměstí Svobody do Prahy a v jakém jsou cenovém pásmu. Fyzicky po nás lidé chtějí hlavně jízdní řády. Cestující nad sedmdesát let se velmi často diví, že mohou do Prahy jet zadarmo. Co se přepravy samotné týče, tak v pondělí nejelo přes třicet spojů, to je asi čtyři nebo pět autobusů. Situace by se však měla lepšit. Žádný katastrofický scénář nečekáme," uvedla unisono parta informátorů ve vestách integrované dopravy. "Lidé nečtou, nebo se o změnu dopravy nezajímali. Dost cestujících se ještě teď diví, co se s dopravou stalo nového," doplnila pracovnice informačního centra...

Jan Murárik

busuinform

U informačního centra ČSAD je stále spousta cestujících

buszastupci

Zástupci projektu integrované dopravy jsou v těchto dnech cestujícím k dispozici třeba na náměstí Svobody


Počasí Kladno

Předpověď počasí