Zítra se zavírá druhá část Pražská ulice!

V sobotu 4. srpna začíná druhá etapa rekonstrukce Pražské ulice (úvodní snímek).

Tentokrát se provoz uzavře v úseku mezi Unhošťskou a křižovatkou u Penny. Práce na komunikaci skončí poslední srpnový týden. Do konce srpna pokračují práce na revitalizaci Kleinerovy ulice nad gymnáziem, revitalizace náměstí Edvarda Beneše, rekonstrukce Moskevské i Brjanské ulice. V Moskevské se v těchto dnech po vyfrézování starého povrchu pracuje na vyvýšení přechodu pro chodce na úroveň okolních chodníků. V Brjanské ulici, nad 12. základní školou, jsou práce na silnici v podobné fázi. 

V Rozdělově se v těchto dnech mění ulice ve velkém. Město přejde příští týden do druhé poloviny rekonstrukce ulice Štefánikova, ve které v příštích dnech dojde k pokládání asfaltu a uzavření úseku kolem restaurace U Zlatého selátka. I Štefánikova by měla být celá průjezdná koncem prázdnin. To se ovšem nedá říct o Doberské, kde Středočeský kraj plánuje ukončit práce před Vánoci. Do finiše jdou práce na náměstí Jana Opletala.

Rekapitulace prací na revitalizacích či rekonstrukcích komunikací by nebyla úplná bez oznámení o uzavření parkovací plochy pro Švédskou a Norskou ulici. Kromě zkulturnění parkování město dodá prostoru ještě další praktický význam. Propojí totiž v tomto území Norskou s Americkou ulicí a řidičům tak odpadne povinné vyjíždění Holandskou ulicí jako dosud. Práce na propojce podle města prý skončí nejpozději v polovině září.

Jan Murárik

pradlazba

Dlažba je položena a náměstí E. Beneše je o kus hezčí

pradobeskou

Doberskou kraj otevře v prosinci

pramesto

Město buduje propojku mezi Norskou a Americkou

pranamesti

Náměstí Jana Opletala dostává novou podobu

prapolovina

Polovina Štefánikovy je takřka hotová

praugymplu

U gymnázia se rýsuje nová zastávka

pravbrjanske

V Brjanské frézují povrch

pravmoskevske

V Moskevské opravují její první část

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí