K Vánocům patří kapr, a tak Mrtvá ryba na něj vyrazila

Každý rok, těsně před Vánoci, pořádá kladenské rybářské uskupení Mrtvá ryba, taky ryba svou tradiční besídku. Ta se samozřejmě nesměla konat bez cukroví, svařeného vína a především prutů nahozených na kapra.

Jestli si vzpomínáte na předešlá léta, tak i přes urputné snažení skončil hon za kaprem vždy na cestě od vody zpět domů před některým z obchodních center a nákupem ryby z kádě. Tahle, pro každého rybáře nelichotivá, zkušenost, však letošním rokem vzala za své.

Teplotní skok, vysoko nad bod mrazu, který právě před Vánoci zaznamenáváme, možná podpořil apetit vodních živočichů a ti se o servírované nástrahy urputně prali. Sečteno a podtrženo, každý, kdo s Kladeňáky z Mrtvé ryby na výpravu vyjel, chytil kapra. A byli i tací, kterým se podařilo přelstít i více než 7 ryb. Pravda, úlovky nebyly velké, ale šlo především o zábavu. Naše rada pro letošek tak zní jasně, kašlete na kádě a obchoďáky a vyrazte pro kapra k vodě do přírody.

Za celý rybářský tým Mrtvá ryba, taky ryba, přejeme čtenářům internetového deníku Vaše Kladno.cz příjemné prožití Vánoc, hodně zdraví a štěstí a pohody do nového roku. Petrův zdar!

-kub-

kubakapitan

Kapitán Mrtvé ryby Paži

kubamara

Mára to umí s tenisovou raketou i prutem

kubamarek

Marek vzal na ryby i syny

kubamrtva

Mrtvá ryba pohromadě

kubasiki

Siki také bodoval

kubasubajs

Šubajs a jeho ryba

kubatuca

Tůča měl z každého úlovku radost

kubavrata

Vráťa chytil největšího


Počasí Kladno

Předpověď počasí