Narozeniny dnes slaví Josef Fujdiar a Jiří Kopecký. Blahopřejeme!

Dvacet pět a šedesát. To jsou číslovky, kterých právě dnes dosáhli Josef Fujdiar a Jiří Kopecký. Fotbalista a kladenská hokejová legenda.

Josef Fujdiar mladší měl před lety takzvaně našlápnuto na slušnou fotbalovou kariéru ať už v kladenském SK nebo v jiném mužstvu, které v té době hrálo profesionální soutěž. Ovšem zranění mu slibnou kariéru přerušilo. Později vynikal v nejvyšší futsalové soutěži. V současné době jako kapitán kope za Kladno druhou futsalovou ligu, obranu za Vraný a se svým otcem pořádají na konci roku populární kladenský futsalový turnaj. 

Současný hokejový trenér Jiří "Matěj" Kopecký zdědil přezdívku po svém slavném otci, který hrál za tým prvních kladenských mistrů republiky. Po něm také podědil některé hráčské geny útočníka. V polovině sedmdesátých let se jako výjimečný talent dokázal dostat do uzavřené sestavy SONP Poldi, několikanásobných mistrů československé první ligy. Na ledě přispěl také ke kladenskému zisku slavného Poháru mistrů evropských zemí. Po skončení kariéry působil v kladenském klubu jako úspěšný trenér mládežnických týmů, odkud přešel několikrát k prvnímu týmu. U něj v této sezoně působí jako asistent hlavního trenéra. Oběma přejeme mnoho nejen sportovních úspěchů.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí