Zloděj se o ukradenou kabelku z baru přetahoval, cele neunikl

Kladenští policisté v současné době prošetřují případ trestných činů krádeže a neoprávněné užívání cizí věci, ze kterých je podezřelý muž (34) z Kladna.

Ve večerních hodinách v pátek 12. února oznámila poškozená žena (30), že po 22. hodině během pěti minut došlo k odcizení její kabelky, kterou měla volně odloženou v baru v Průchodní ulici v Kladně. V ní byl mobilní telefon, svazek sedmi klíčů, parfém, kosmetika, svetr, rukavice, doklady, platební karta a peněženka s finanční hotovostí 600 Kč. Celkem vzniklá škoda odcizením činila 6 600 Kč.

Pachatel se svým lupem z baru odešel a bezprostředně poté byl přistižen v ulici Pod Průhonem mužem (28), který ho doběhl. Pachatel se o odcizené věci začal přetahovat a použil i násilí za účelem ponechání odcizené kořisti. Tohoto činu se podezřelý muž dopustil, ačkoliv byl Okresním soudem Kladno v minulých letech odsouzen za přečin krádež.

Přivolaná policejní hlídka po příjezdu na místo incidentu podezřelého muže zadržela a po provedení prvotních úkonů byl eskortován do policejní cely.

Policie opět upozorňuje občany, aby byli obezřetní a neponechávali své věci bez dohledu, a to nejen v restauračních a zdravotních zařízeních, ale i při cestování hromadnými dopravními prostředky, v obchodních domech či při běžném pohybu v ulicích. Při krádežích se zloději ve většině případů zaměřují na peněženky, mobilní telefony, kabelky, ledvinky a menší zavazadla.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí