Během víkendu zjistili strážníci jedenáct opilých dětí

Na skupinku dětí, které jsou pravděpodobně pod vlivem alkoholu, upozornil v pátek odpoledne strážníky muž v Kordačově ulici. Hlídka po příjezdu na místo zjistila před domem tři nezletilé dívky a tři nezletilé chlapce, z nichž všichni vykazovali známky požití alkoholu. U všech dětí ve věku od dvanácti do čtrnácti let postupně provedli strážníci orientační dechové zkoušky, které byly všechny pozitivní.

Nejvíce nadýchala čtrnáctiletá dívka, a to 1,57‰ alkoholu, nejméně její třináctiletá kamarádka - 0,39 ‰. Na dotaz strážníků, jaký alkohol požili, shodně uvedli, že vypili litrovou lahev vodky, kterou jim prodal prodavač v obchodě v ulici Míru. Strážníci na místo přivolali policisty a také sanitu, neboť jedna z dívek musela být vzhledem ke zhoršujícímu se zdravotnímu stavu převezena do nemocnice.

Další opilé mladistvé zjistili večer strážníci na pěší zóně. Mladíci do sebe strkali před jedním barem, a proto byla na místo vyslána hlídka. Ta zjistila, že se jedná o hochy ve věku patnáct až sedmnáct let. I u nich provedli strážníci orientační dechové zkoušky, které byly pozitivní. Všichni tři totiž nadýchali více než jednu promili alkoholu. Kde alkohol zakoupili, však odmítli mladíci říct. Všechny tři převezli přivolaní policisté na služebnu, kde byli předáni rodičům.

Poslední dva opilé sedmnáctileté mladíky zjistili v neděli strážníci dokonce na dětském hřišti v ulici Zádušní. Ti zde popíjeli vodku s džusem, údajně ji zakoupili v prodejně v Mánesově ulici. I u nich hlídka provedla orientační dechovou zkoušku, která byla u obou pozitivní. Mladíky předali strážníci rodičům.

- red -

Foto: MP Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí