Senior si přilepšil k důchodu, peníze však nebyly jeho

Dne 8. ledna došlo v bankovním domě v Kladně na náměstí Svobody k přečinu neoprávněného opatření platebního prostředku, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Dvaapadesátiletá žena z Kladna v ranních hodinách použila svojí platební kartu v bankomatu v zázemí výše zmíněné banky. Po zadání PIN kódu, aniž by se odhlásila, odešla od bankomatu, ve kterém zapomněla kartu. Vešla do vnitřního prostoru budovy, a když si celou věc uvědomila a vrátila se na místo, byla karta pryč. Navíc následným prověřováním svého bankovního účtu zjistila, že jí neznámý pachatel zcizil částku 1 000 Kč.

Kladenští policisté vyhodnotili záznam z kamerového systému, na kterém byl zachycen zatím nezjištěný senior, který využil nepozornosti této ženy a z účtu vybral finanční hotovost. Platební kartu po transakci vyjmul a z místa činu odešel.

Policie žádá o spolupráci veřejnost. Jakékoliv informace, které by vedly k odhalení totožnosti pachatele, sdělte osobně policistům Obvodního oddělení Kladno – město, nebo je kontaktujte na telefonním čísle 974 873 500. Samozřejmě můžete využít bezplatnou linku 158.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí