Šílenec na motorce se hnal rychlostí přes 200 kilometrů. Nedojel...

V rámci součinnostní dopravní akce na pozemní komunikaci č. 1/16, která probíhala v dopoledních hodinách v pátek 20. května, byla mezi obcemi Hvězda – Mšec dopravními policisty z Kladna naměřena motocyklistovi rychlost 201 km/h.

Po změření této rychlosti se vydalo policejní vozidlo VW Passat za ujíždějícím motocyklem, jehož řidič od prvopočátku nerespektoval znamení k zastavení vozidla dávané zvukovou a světelnou signalizací s nápisem „STOP POLICIE".

Svou nebezpečnou a riskantní  jízdou řidič motocyklu značky Honda pokračoval i při projetí obcí Mšec ve směru na obec Řevničov. Několik minut po jedenácté hodině se podařilo řidiči služebního vozidla, přibližně po deseti kilometrech za neustále zapnuté zvukové a světelné signalizace, motocyklistu předjet se signalizujícím nápisem „STOP POLICIE“. Motocyklista i v této situaci nerespektoval výzvy a snažil se služební vozidlo objet zprava, což se mu nepodařilo a narazil do jeho pravé zadní části. Následkem nárazu spadl do příkopu a ihned se dal na útěk do lesního porostu.

Policista po zastavení vozidla vyběhl za utíkajícím řidičem do zalesněného porostu a při pronásledování podezřelého použil výzvu, na kterou muž na útěku nereagoval. Proto muž zákona následně použil donucovací prostředek - varovný výstřel. Po něm se podezřelý zastavil a byl policistou zajištěn.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým ujíždějícím motocyklistou je muž (45) ze Slánska, který se již v minulosti několikrát tohoto závažného dopravního přestupku dopustil. Tento neukázněný řidič ani nevlastní řidičské oprávnění na motocykl!

Při šetření dopravní nehody policisté s podezřelým provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Následně byl proveden test na drogy a v tomto případě byl výsledek pozitivní na látku amphetamin. Podezřelý byl vyzván k lékařskému vyšetření, čemuž se dobrovolně podrobil. Odběr biologického materiálu bezdůvodně odmítl. Poté byl převezen na policejní služebnu v okrese Rakovník k podání vysvětlení.

Zasahující policista si při zákroku způsobil poranění v oblasti krční páteře a dolní končetiny a nyní je v pracovní neschopnosti.

V současné době je případ v šetření a motocyklista je podezřelý ze závažného přestupku v dopravě.

- red -

Foto: PČR


Počasí Kladno

Předpověď počasí