Pes Morgan vystopoval ukrytého řidiče jaguáru

Několik minut před 22. hodinou v pondělí 30. května bylo oznámeno ujíždějící vozidlo od obce Hostivice na dálnici D6 na trase Praha – Karlovy Vary, které po celou dobu pronásledovali strážníci MP Hostivice. Řidič ujíždějícího vozidla značky Jaguár X-type nedaleko obce Tuchlovice na Kladensku vozidlo zastavil a dal se na útěk do přilehlého pole.

Na základě oznámení vyjely kladenské policejní hlídky na pomoc strážníkům dopadnout neukázněného řidiče v ujíždějícím voze po dálnici D6. Na místo činu byla vyslána i policistka ze skupiny kynologie se svým služebním psem, pětiletým Morganem. Ten se vydal po pachové stopě křovinatým porostem do stráně směrem na Prahu a pokračoval k poli vysokého osení, kde přibližně po dvaceti metrech vypátral ukrývající ležící podezřelou osobu. Při pátrací akci s policistkou a služebním psem zasahovali i policisté z oddělení hlídkové služby, kteří podezřelého muže po vypátrání zadrželi na místě jeho úkrytu.

Policejním šetřením bylo zjištěno, řidičem byl muž (35) z okresu Kladno, který má v současné době platný zákaz řízení všech motorových vozidel, vydaný Okresním soudem Praha – západ. Policisté podezřelého muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla s negativním výsledkem. Zkoušku testem na drogy odmítl včetně odběru biologického materiálu. Po zjištění totožnosti a dechové zkoušce byl podezřelý eskortován na policejní služebnu ve Stochově k provedení prvotních úkonů a následně umístěn do policejní cely.

Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

- red -

Foto: PČR


Počasí Kladno

Předpověď počasí