Strážníci řeší černé skládky

S problematikou černých skládek se kladenští strážníci potýkají poměrně často. V mnoha případech se odpad na veřejně přístupných místech objeví během jedné noci. Stejně tomu bylo i v případě nepořádku u garáží v ulici Šamberkova.

Neznámý pachatel zde odstavil vozidlo, které obložil velkým množstvím různého materiálu. Strážníci následným šetřením zjistili, že se jedná o věci vyklizené z garáže, kterou vlastníci prodali novému majiteli. V tomto případě věc neřešili na místě uložením blokové pokuty, která může být až do výše 5 tisíc korun, ale celou věc postoupili k projednání správnímu orgánu, který může uložit pokutu až do výše 50 tisíc korun.
Další nepořádek pod balkóny na sídlišti v ulici Václava Rabase řešila hlídka včera v noci. Objevila muže, který zde nocoval a předtím místo znečistil velkým množstvím odpadků a exkrementů. Za přítomnosti strážníků musel muž místo uklidit a následně opustit.
Městská policie Kladno upozorňuje občany, že pro ukládání odpadu jsou v Kladně přesně určena místa a jakékoli jiné nakládání s odpadky bude nekompromisně řešit. 

- red -

Foto: MP Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí