Strážníci zadrželi "navoněné" Slováky

V úterý odpoledne oznámil na linku 156 obyvatel Kladna, že mu kolemjdoucí muž na pěší zóně v centru města nabízel ke koupi různé parfémy. Na místo vyrazila hlídka strážníků Městské policie Kladno, která zjistila dva muže ze Slovenska, kteří měli v nákupní tašce parfémy různých značek.

K nabízení a pouličnímu prodeji se čtyřiadvacetiletý a čtyřiačtyřicetiletý muži doznali. Ani jeden ze Slováků nebyl schopen doložit původ nabízeného zboží. Proto strážníci všechny parfémy protokolárně odebrali a budou sloužit jako důkaz při projednání přestupku v přestupkovém řízení. Oba muži porušili nařízení města číslo NO2/2015 o Tržním řádu.

Bohužel se stále objevují případy, kdy osoby nabízející různé druhy zboží, často pochybného původu, obtěžují kolemjdoucí nebo se domáhají vstupu do domů. Stává se, že při nabídce zboží toto vhodí například do nákupní tašky. Pokud osoba toto odmítne, vytáhne „prodejce“ své zboží zpět, ale například i s mobilním telefonem, peněženkou a podobně. Na tento nešvar strážníci velice často upozorňují hlavně seniory při svých pravidelných besedách, které se konají každý poslední čtvrtek v měsíci přímo na služebně Městské policie Kladno na náměstí Starosty Pavla od 10.00 hodin.  

- red -

Foto: MP Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí