Velké manévry kvůli prostoduchému opilci

"V prostorách ubytovny v Americké ulici je výbušnina a za chvíli vybouchne!" Podobně znějící telefonát přijali včera krátce po 20. hodině policisté na lince 158.

K ubytovně se ihned sjely kladenské policejní hlídky i strážníci a okamžitě se začalo s evakuací osob do bezpečné vzdálenosti na parkoviště nedalekého obchodního domu. Celkem se to týkalo 76 osob, mezi kterými byl i větší počet dětí. Vše se naštěstí obešlo bez zranění, takže policisté mohli také začít pátrat po anonymovi, který bombu nahlásil.

Policisté eskortního oddělení po několika minutách zajistili telefonní automat, odkud mužský hlas výbušninu nahlásil a prohlédli si i kamerový záznam, na kterém byl neznámý podezřelý muž spatřen. Pátrání po prostoduchém občanovi, který měl na svědomí zbytečné manévry jak policistů, tak obyvatel ubytovny, bylo nakonec korunováno úspěchem. Na základě popisu policisté přijali informaci od operačního důstojníka a také od strážníků, kteří zajišťovali bezpečnost osob na parkovišti, že se mezi evakuovanými osobami nachází muž odpovídající popisu pachatele. Muž (23) z Kladenska se ke svému činu doznal a policistům nadýchal 1,86 promile alkoholu v dechu. Byl zadržen a obviněn z trestného činu šíření poplašné zprávy. Obyvatelé ubytovny se po 21. hodině mohli vrátit domů.

- red -

Ilustrační foto: archiv

<


Počasí Kladno

Předpověď počasí