Před zákonem se "hrdinsky" ukrýval na půdě kůlny

Okresní soud Kladno vydal v srpnu letošního roku příkaz k zatčení muže (66), stíhaného pro trestný čin podvodu. Okresnímu soudu Kladno se nepodařilo této osobě doručit žádnou písemnost, na jejímž základě se měl dostavit k soudnímu líčení, a proto museli policisté jednat.

Vzhledem k poznatkům policejního šetření bylo zjištěno, že hledaná osoba se zdržuje zpravidla v místě svého trvalého bydliště, kde se skrývá a ze strany manželky je zapírána vymyšlenými historkami. Kriminalisté na základě zjištěných skutečností, že se v daném okamžiku nachází hledaná osoba doma, kontaktovali manželku, která opět popřela, že by se muž nacházel v místě trvalého bydliště a odmítala s policisty spolupracovat. Kriminalisté ženu poučili, že pokud její manžel nevyjde z domu ven, bude přistoupeno ke vstupu do obydlí, a to i přes odpor osob a s násilným překonáním případných překážek, jako jsou okna nebo dveře. Taktéž byla žena vyzvána k zavření volně pobíhajícího psa rasy německého ovčáka na pozemku. Ani v tomto případě žena nereagovala na pokyn policistů, i když byla opětovně upozorněna na daná rizika. Jelikož nebylo ze strany majitelky domu několika výzvám vyhověno, překonali kriminalisté zděný plot. V tuto chvíli žena dala psovi pokyn, aby zaútočil na policejní hlídku, k čemuž nedošlo a následně ho uzavřela. S pohybem kriminalistů na pozemku žena nesouhlasila a reagovala velmi útočně nevybíravými nadávkami. Kriminalisté i přes značný odpor ženy provedli prohlídku domu, přístavku a přilehlého okolí zahrady na pozemku. Následně byl hledaný muž vypátrán ukrytý v malém půdním prostoru kůlny.

Několik minut před třináctou hodinou byl muž zadržen a eskortován na policejní služebnu v Kladně a poté k Okresnímu soudu Kladno. V průběhu vypátrání a zadržení jeho osoby nedošlo k žádnému zranění a ani k poškození majetku.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí