Policisté se zaměřili na cizince

Od pondělí 12. prosince do středy 14. prosince proběhla v teritoriu Středočeského kraje bezpečnostní akce Odboru cizinecké policie zaměřená na dodržování zákona č. 326/199 Sb., o pobytu cizinců.

Policisté tohoto odboru kontrolovali cizince, kteří pracují pro různé firmy na území středních Čech. Během třech dní bylo zkontrolováno několik desítek podniků a více jak stovka pracovníků z ciziny. S pětadvaceti cizinci bylo zahájeno správní řízení o vyhoštění. Důvodem bylo převážně to, že cizí státní příslušníci, kteří byli kontrolování při práci, pracovali bez povolení Úřadu práce. 

Jedna žena se na území České republiky nacházela neoprávněně bez platného víza k pobytu. Tato cizinka má již jednou uděleno správní vyhoštění z území členských států EU, proto byla zajištěna do Záchytného zařízení pro cizince k realizaci správního vyhoštění.

Dále policisté zahájili s jedním mužem trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny. Tento cizinec se během kontroly prokázal padělaným dokladem. Za výše uvedený přečin mu, v případě odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté Odboru cizinecké policie budou samozřejmě v podobných akcích pokračovat i v následujícím období.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí