Dívky a ženy, pozor! V Kladně řádí sexuální násilník

Ve středu 18. ledna oznámila patnáctiletá dívka z Kladenska, že jí v ranních hodinách cestou do školy na náměstí Svobody v Kladně neznámý muž omezil na svobodě. U místní restaurace kolem půl sedmé vyskočil z parkové zeleně, uchopil dívku za kabelku a bundu a snažil se jí odtáhnout k nedalekému křoví.

Dívka křičela o pomoc, snažila se ze sevření vytrhnout a následně útočníkovi nastříkala do očí pepřový sprej. Násilník se poté, co se mladá žena tímto způsobem bránila, svalil na zem a dívku pustil. Celé události si všiml muž ve věku asi sedmdesáti let, který se napadené zastal a doprovodil jí z dohledu pachatele. 

K popisu muže, který napadl dívku, lze uvést, že byl ve věku asi 35 let, bílé pleti, vysoký asi 195 cm, štíhlé postavy. Vlasy měl tmavě černé, načesané do stran, uprostřed hlavy měl pěšinku. Vousy měl oholené nahladko. Mluvil plynule česky. Oblečen byl do černého saka na knoflíky a černých společenských kalhot. Na nohou měl černé lesklé boty. V uchu měl sluchátko, které připomínalo handsfree na telefonování. 

Vyšetřující policisté žádají o spolupráci při pátrání po útočníkovi. Také po starším muži, který pomohl dívce. Ten ať se přihlásí na Obvodní oddělení Kladno, náměstí Edvarda Beneše osobně, nebo může kontaktovat vyšetřovatele na telefonním čísle 974 873 502. Policie žádá další případně svědky tohoto incidentu, aby své poznatky sdělili policistům a pomohli tak s identifikací a následným zadržením tohoto pachatele. Tomu hrozí za přečin omezování osobní svobody až dva roky za mřížemi.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí