Poradna pro oběti trestných činů nabízí bezplatnou pomoc

Patnáctý červen figuruje v kalendáři mimo jiné jako Mezinárodní den boje proti násilí páchaného na seniorech. Jelikož tento trend v posledních letech každoročně stoupá, rozhodla se proti němu vyjít do boje i Probační a mediační služba a její kladenská pobočka není výjimkou. Poradny fungují v rámci projektu „Proč zrovna já? II“, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.

Senioři se nejčastěji stávají obětmi násilných trestných činů a majetkové kriminality. Jelikož se za vzniklou situaci často stydí a neodváží se vyhledat pomoc, zůstává celá řada případů neohlášena. To by měla změnit nově zřízená Poradna pro oběti trestných činů, která od května funguje i v Kladně. Kromě pomoci v právní oblasti je seniorům k dispozici i psychologická podpora ze strany vyškolených odborníků. Bezplatné poradny fungují anonymně a nabízejí šetrný a individuální přístup.

Kladenská pobočka je k dispozici v nejvyšším patře budovy Krajské hygienické stanice poblíž autobusového nádraží. Kancelář sídlící v ulici Gen. Klapálka č.p. 1583 a je otevřena bez nutnosti objednání.

Úřední hodiny: úterý 9 – 13, středa 13 – 17, čtvrtek 9 – 13 hod.

Kontakt: 727 940 187 nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

- ms -

Ilustrační foto: MP Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí