Máte na Kladensku svůj houbařský rajón?

Houbařská sezona díky příznivému klima stále trvá. Na sociálních sítích se to jen hemží fotografiemi s desítkami kilogramů téhle pochoutky s kloubouky na nožkách. Máte na Kladensku svůj houbařský rajón?

 

Fortunik

Milan Fortuník, trenér

NE

Měl jsem, ale už nemám. Bydlíme s přítelkyní Lenkou na kraji města v Rozdělově a houby nám roky rostly přímo za plotem. Měl jsem do svého rajónu asi šestnáct kroků. Pak se to nedávno změnilo, houby tam přestaly růst a já je nikam jinam sbírat nechodím ani nejezdím. Přitom jídla z nich mám moc rád. Například výpečky se smetanou a hořčicí, specialita mé Lenky, jsou vynikající.


 Hron

Tomáš V. Hron, herec

NE

Na Kladensku zatím houbařský rajón nemám. Zkoušíme s manželkou každý rok nové místo. Vždy si pochutnáme na čerstvých bedlách v trojobalu, anebo jen tak na másle.


Šťastná

Michaela Šťastná, trenérka

NE

Houby sbírat nechodím, ale jím je. Moji rodiče jsou milovníci hub, takže zásoby mám od nich. Mají svá místa na Rakovnicku a na Plzeňsku. Z hub si ráda připravím smaženici, anebo si udělám houby v trojobalu.

 

 Landa

Ludomír Landa, ředitel

ANO

Okolo chyňavské myslivny. Sbírám jenom hříbky. Víc neznám a těch moc obvykle nenajdu, takže z toho je pouze příjemná procházka po lese.
-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí