Plavete raději v bazénu než v přírodě?

Nedávné výzkumy Američanů ve veřejných bazénech prokázaly vysoký obsah moči. S tím se mnoho dělat preventivně nedá. Lidé prostě do bazénů vždy močili a močit budou. Co je pak hygienější? Koupání v přírodě, kde se vyskytují sinice a různé alergeny nebo risknout bazén a spoléhat se, že se to nijak na našem zdraví nepodepíše? Výsledky výzkumu Američané zveřejnili nyní a zná je v Česku jen málo lidí. Zeptali jsme se proto našich respondentů, zdali raději plavou v bazénu než v přírodě...

 

 Šťastná

Michaela Šťastná, trenérka

NE

Raději chodím do volné přírody než do veřejných bazénů. Co je méně zdravé, je o úhlu pohledu. Chlorovaná vana je z mého pohledu více nezdravá než třeba řeka. Také nemusím přelidněná koupaliště, kde je hlava na hlavě. Když si můžu vybrat, volím tedy přírodní koupání. Když vybírají mé děti, je to obvykle jinak. Ony si na bazénech užívají především tobogány a další atrakce.

 

 Hron

Tomáš V. Hron, herec

NE

Určitě plavu raději v přírodě. Je tam větší klid a většinou méně lidí. Obojí má své proti. V bazénech je to chlór a v rybnících to mohou být sinice nebo bakterie. Rozhdně se nekoupu v každé stojaté vodě, na kterou narazím. 

 

Fortunik

Milan Fortuník, trenér

ANO

Koupu se v poslední době v soukromém bazénu. Do přírodních nádrží se už tolik nedostanu.

 

 Landa

Ludomír Landa, ředitel

ANO

Nerozlišuji. Celoročně chodím do bazénu, v létě při vhodné příležitosti do řeky. Odradí mě pouze bažinec.

 -red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí