Máte pocit, že česká populace kolem vás chudne?

Z nejnovějších průzkumů vyplývá, že české rodiny chudnou. Přes půl milionu obyvatel prý nedosáhne na týdenní rodinou dovolenou, nemohou si dovolit používat mobilní telefon či doma internet, o kupování kvalitních potravin ani nemluvě. Partneři si podle posledních statistických údajů v domácnosti přijdou měsíčně na necelých dvacet dva tisíc korun. Máte v praxi pocit, že lidé kolem vás chudnou?

 

  

Diego PerezDiego Perez, číšník

NE

Záleží na tom, jaké kdo má v rodině náklady. Ve svém okolí spíše vidím, že lidé jdou ekonomicky nahoru.

 

 

Marcela Hoyerová

Marcela Hoyerová, osobní trenér

NE

Mám pocit, že spíše než že by české rodiny chudly, neumí podle mého názoru šetřit. Spousta rodin musí mít výdobytky současnosti hned několikrát. Několik smartphonů, televizí. Když jdu nakoupit do supermarketů, vidím kolem sebe lidi s plnými vozíky. Myslím si, že toho časem třetinu vyhodí, protože to nemohou spořádat. Všeho je hodně a mladí lidé si mnohdy ničeho neváží. Pokud se stane, že na něco nemají, šup, vezmou si půjčku, s jejímž splácením pak mají problém a dostávají se tím do svízelných situací. Pokud tedy chudneme, je to spíše tím, že nedokážeme šetřit. 

 

Michaela Šedivá

Michaela Šedivá, prodavačka

NE

Na tuto otázku lze odpovědět, že místo chudnou spíše hloupnou.

 

  

Jindřich Neumann

Jindřich Neumann, podnikatel

NE

Viděl jsem statistiky, které hovoří o opaku. Deset procent má problémy se splácením, ale to ještě neznamená, že populace chudne. 

 

 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí