Nová Foyer Galerie Kladenského zámku představuje regionální umělce

Nový výstavní prostor v útrobách Kladenského zámku představí veřejnosti práci začínajících i dosud neobjevených či málo známých umělců, amatérských i profesionálních.

„Věříme, že tím regionální výtvarníky a fotografy podpoříme, protože možností pro jejich prezentaci není mnoho,“ uvedl tiskový mluvčí Statutárního města Kladna Vít Heral. Menší výstavy zároveň oživí další prostory komorní městské památky, tedy ještě více zpříjemní prostředí pro návštěvníky.
Zahajovací vernisáž se ve Foyer Galerii Kladenského zámku uskuteční 18. ledna od 18.00 hodin. Do 3. března v ní bude k vidění výstava Petry Tůmové s názvem V kůži zvířete. „Jak by se cítila zvířata v lidské kůži a naopak? Zajímavý rozměr dodá lidské postavě hlava zvířete stejně tak i zvířecí hlava lidskému tělu. Najednou se změní vnímání celého výjevu, postavy dostanou jiný výraz často přecházející v karikaturu, což se ještě více rozvine, je-li na obraze více postav, které spolu komunikují. Celou mou tvorbou mě provází malba zvířat, není tomu jinak ani v této sérii. Propojení s lidským tělem se zvířecí výrazy posunuly do nové roviny,“ představuje svou výstavu talentovaná výtvarnice.
Více novinek a informací k výstavám najdete na webové adrese www.kladenskyzamek.cz

 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí