Divadlo v září: Temperamentní Krafka, Bůh masakru či Služky

Městské divadlo Kladno odstartovalo 107. profesionální sezonu třemi hudebními tituly. Aktuálně připravuje velkolepou inscenaci Tři mušketýři.

Vedle zkoušení Tři mušketýrů, kteří mají premiéru na začátku října, se diváci a fanoušci kladenského divadla mohou v září těšit na komedii Brouk v hlavě, která pomalu míří do derniéry. Ve čtvrtek 16. září je jedna z posledních možností, kdy tuto skvělou inscenaci Jaroslava Slánského možno vidět. Do role temperamentního Španěla se vrátil Jan Krafka. Nudit se rozhodně nebudete!
Ve středu 22. září se uskuteční oficiální premiéra inscenace Bůh masakru (předpremiéry se uskutečnily již na konci minulé sezony). Slavná konverzační komedie oceňované francouzské dramatičky Yasminy Rezy nenechá vaše bránice v klidu. Čeká vás plno svižných slovních přestřelek, zvratů a zábavných momentů, nad kterými se můžete ze srdce zasmát a zároveň vás z nich možná i trochu zamrazí. V režii Petra Hrušky hrají Jiří Š Hájek, Jana Zenáhlíková, Lenka Zbranková a Zbigniew Kalina.
Několik vstupenek zbývá na pátek 24. září, kdy je naplánována repríza komorního dramatu Služky. Příběh o dvou služkách, které se rozhodly zabít svou paní, je originální hrou, která v sobě kombinuje prvky psychologického thrilleru i absurdního divadla. Na malé scéně se představí Barbora Janatková, Kristina Sitková a Jaromíra Mílová.
Divadelní soubor zakončí měsíc září celosvětově úspěšnou komedií Rozverný duch. Děj hry se odehrává na venkovském sídle, kde mladý autor uspořádá spiritistickou seanci, aby načerpal inspiraci pro svůj nový román. V hlavní roli spisovatele Charlese se poprvé ve středu 27. představí nový člen uměleckého souboru Michael Vykus, kterého vám představíme příště.
Přijďte se bavit s Městským divadlem Kladno! Více informací zjistíte na adrese www.divadlokladno.cz

-red-
Foto: MDK

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí