Lubomír „Čužák“ Rys: Obnovuji Decentní večery. Lidi se chtějí bavit

Po dvou rocích se na pódium restaurace U Zlatého selátka vrací Lubomír „Čužák“ Rys se svým Decentním večerem.

Nastal podle vás už ten pravý čas obnovit tradici v selátku?
Chybí mi lidi, kontakt s nimi, jejich reakce v publiku. Nedávno mne pozval Jarda Jágr do pořadu Noc s legendou v karlínském Fóru. To byl ten zásadní impuls k tomu, abych Decentní večery obnovil. Lidi kulturu žádají. Jen mne mrzí, že se stále bojí covidu a v takové míře zatím akce v uzavřených prostorách nechtějí navštěvovat. Lidi bavte se!

Koho divákům ve čtvrtek představíte?
Smíchu není nikdy dost, tudíž jsem na vzpomínání a mluvené slovo pozval doktora Uzla. Na zpěv v selátku budou muzikálový zpěvák Petr Hodek, který nejen pro mě zazpívá píseň z Divočelé země. Diváci jistě ocení i dalšího zpěváka, italského skladatele Roberta Caporaliho. Osobně se moc těším na houslovou virtuosku Jolanu Szajewskou. Nesmím zapomenout na svého tradičního hosta zpěvačku Šárku Rezkovou. Sepsal jsem novou uvítací píseň.

Selátko chcete pořádat jako kdysi pravidelně?
Samozřejmě. Po říjnovém Decentním večeru přijde listopadový, věnovaný sametové revoluci a slavnostní předvánoční, ten hodím do gala hávu (usmívá se).

Kde seženeme vstupenky?
Večer začíná v 19.00 hodin a půl hodiny před začátkem zbylé lístky prodáváme na místě u vchodu.

Nejen kulturou, ale i sportem jste se zapsal do dějin Kladna. Jak vnímáte, coby bývalý kladenský hokejista, současný herní projev Rytířů?
Věřím v záchranu. O ni si nakonec zahrajeme s Vítkovicemi, Zlínem, Litvínovem, Českými Budějovicemi a možná dojde dech Olomouci. Ovšem nesmíme dostávat sedm a více gólů, to je moc. Naštěstí má Jarda Jágr fazónu (směje se). Sestavil tým, který extraligu udrží.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí