V Kladně budou soutěžit studenti o titul Železný hasič

Ve středu 11. května se uskuteční na nám. Sítná v Kladně druhý ročník Memoriálu Jana Lewinského – Studentský železný hasič ČVUT FBMI. Soutěže se mohou zúčastnit studenti středních škol, vyšších odborných škol a vysokých škol, kteří již dosáhli věku 18 let. 

Slavnostní zahájení před budovou fakulty bude v 9.00 hod. a předpokládaný start prvního hasiče bude cca v 9.30 hod. Závodníci budou plnit náročné disciplíny: napojení půlspojek na CAS a následné roztažení hadicového vedení 2x 2B (40 m), sbalení hadic 2 ks „B“, přemístění pneumatiky na určenou vzdálenost, transport kanystrů, transport figuríny (80 kg), přeskok bariéry (2 m), výstup do výškové budovy (7 pater). Do soutěže jsou přihlášeni závodníci z osmi škol v ČR. 

Součástí doprovodného programu bude ukázka historické a současné techniky ze stanice HZS Kladno a HZS Slaný. Hasiči z letiště Václava Havla předvedou techniku, kterou využívají při záchraně osob a majetku v leteckém provozu. V závěru doprovodného programu, cca ve 12.15 hod., bude předvedena simulace záchrany zraněných při dopravní nehodě, a to včetně vyproštění zraněné osoby z osobního automobilu, lékařského ošetření a transportu do zdravotnického zařízení.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí