Mexiko ve Sleťáku nemá chybu

Restaurace Sleťák pokračuje ve svých tematických menu. Tentokrát kuchaři zavítali do Mexika.

Chuťově velmi bohaté menu začíná chipsy s třemi druhy omáček. „Zvolili jsme k nim čedarovou, pikantní a salsu z avokáda. Ta je s citronovou šťávou, solí, pepřem, česnekem, chilli papričkami a rajčaty. Poté následuje samozřejmě pikantní mexická polévka z fazolí, se zakysanou smetanou a casem nachos,“ ladí chuťové buňky šéfkuchař Aleš Náprstek.

Jako hlavní chod mají hosté na výběr ze čtyř jídel založených na třech druzích masa a zelenině:

Fajita (kuřecí / hovězí maso) s cibulí a paprikou, balená v pšeničné tortille, podáváná s česnekovým dipem, salátem coleslaw a grilovanou kukuřicicí. 

Quesadilla s krůtím masem, sýrem chedar a zeleninou, podáváno s guacamole a smaženými hranolky.

Vepřová kotleta s kostí na fazolové kaši s masovou šťávou a dipem Mexičana. 

Hovězí steak (eye round) na zelenině s pečenou bramborou v alobalu a česnekovým dipem.

Vrcholnou tečkou, zvláště pro dámy, je smažený banán "Flautas" balený v pšeničné tortille s karamelovou omáčkou a kapkou amaretta plus čerstvý pomeranč. „Ten je vskutku jedinečný a zvažujeme, že ho umístíme na stálý jídelní lístek,“ usmívá se sladce manažerka restaurace Veronika Galušková.

Mexické dny začínají dnes odpoledne a končí v neděli večer, nebo v neděli během dne vyprodáním surovin.

Jan Murárik

mexgril

Grilovanou kukuřici, jako součást hlavního menu, si můžete vychutnat na zahrádce Sleťáku

mexjedi

Jedinečný banán jako mexický dezert

mexmanazerka

Manažerka Veronika Galušková doporučuje banán v tortille

mexmasove

Masové nudličky v tortille s dipem a kukuřicí

mexvytecne

Výtečné chipsy s třemi omáčkami

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí