Co odhalí rodinná inscenace Tajemství naší skříně?

Divadlo Lampion si na sobotu 14. května od 17.00 hod. připravilo pro všechny malé diváky od pěti let a jejich rodiče zpracování příběhů z knihy Ester Staré s příznačným názvem „A pak se to stalo“.  

Víte, že když si děti nečešou vlásky, vyroste jim na hlavě vší palác? A co teprve, když si neutírají nudli u nosu! Kniha Ester Staré A pak se to stalo přibližuje vtipnou formou situace, s nimiž se setkala nejedna rodina. Vždyť snad každé dítě si prošlo obdobím, v němž se – z různých důvodů – nechtělo česat, čistit si zoubky, jíst jídlo hezky lžící apod. Jde zkrátka o maličkosti, z nichž si děti nic nedělají, ale dospělí z nich šílí. 

Autorka Jana Fleglová vybrala z knižní předlohy několik příběhů a propojila je jednoduchou dějovou linkou. Tři sourozenci – Evička, Jirka a Vašek - přijíždí na starou rodinnou chatu vyklidit svůj bývalý dětský pokoj. Jsou sice všichni už dospělí, ale při pohledu na své staré hračky jim před očima ožívají dávné vzpomínky a oni se znovu stávají malými dětmi. Do centra dění se pak postupně dostává i zamčená skříň, ke které nechce Vašek nikoho pustit. Co se v ní ukrývá? 

O výtvarné pojetí inscenace Tajemství naší skříně se postarala Jitka Nejedlá, která pro scénu i kostýmy zvolila paletu příjemných pastelových barev. Hudba Ivo Sedláčka míchá žánry od blues přes rock až po punkovou baladu a doplňuje dění na jevišti o svěží atmosféru dětské sourozenecké kapely Kudrnáči. V hlavních rolích se představí: Eva Burešová, Václav Rašilov a Jiří Šponar.      
Reprízy budou v úterý 17. května v 9.30 h., další pak ve středu 18. května v 9.30 h. a v sobotu 28. května v 10.00 h. Hraje se také na Den dětí od 9.30 a od 15.00 h. K odpolednímu představení na Den dětí bude připraven v divadle doprovodný program.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí