Na plátna kin míří vrah ze Slaného, založení zvláštní školy a krvavá řež

Dnes česká kina promítají premiéry snímků Lesní vrah, Maria Montessori a Boys Kill World.

Krimidrama Lesní vrah sleduje poslední rok života jednoho z českých sériových vrahů. Ten v roce 2005 zavraždil v lese tři náhodné kolemjdoucí. Lesní vrah, jak se mu přezdívá, pochází z Slaného, pracoval jako policista a vyhrál v soutěži Chcete být milionářem. Případu se dostalo velké pozornosti nejen proto, že měl v plánu vystřílet pražské metro ale i proto, že svůj motiv nikdy zcela neprozradil. Dokážeme někdy pochopit, co se odehrávalo v jeho hlavě? Film vychází ze skutečných událostí.
Hrají: Michal Balcar, Jaroslav Mendel, Tomáš Drápela, Marie Horáčková-Turková, Andrei Toader, Eliška Hanušová Bašusová, Martin Janouš.
Nejbližší termíny promítání: dnes (19.40 hod.), zítra (17.30 hod.) a sobota (20.00 hod.).

Strhující akční řežba plná krve, vyhřezlých střev, usekaných končetin a samozřejmě patřičné dávky zábavy a ironie. To je film Boys Kill World. Může hluchoněmý chlapec vyrůst v elitního zabijáka? Může! Když ho pohání pomsta vyšinuté tyrance, která brutálně vyvraždí jeho rodinu a jemu nechá vyříznout jazyk a vypálit ušní bubínky. Téhle zběsilé jízdě nechybí ani smysl pro nadsázku a aspiruje tak na akční jízdu roku.
Hrají: Bill Skarsgård, Jessica Rothe, Famke Janssen, Michelle Dockery, Sharlto Copley, Brett Gelman, Cameron Crovetti, Andrew Koji, Isaiah Mustafa, Nicholas Crovetti, Yayan Ruhian, Frances Sholto-Douglas, Quinn Copeland, Jane de Wet, Kevin Otto.
Nejbližší termíny promítání: dnes a sobota (19.15 hod.), neděle (19.30 hod.).

Montessori metoda je způsob výuky, při kterém je respektována zejména osobnost dítěte, a není založena na memorování žáků. Životopisné drama Maria Montessori ukazuje příběh zakladatelky této metody, která pomáhala dětem, na něž společnost zanevřela. Maria Montessori vyvíjí revoluční metodu výuky pro postižené děti se závažnou poruchou učení. V rámci vývoje této metody zakládá „Casa dei Bambini“, první školu určenou pro děti, které potřebují speciální přístup.
Hrají: Leïla Bekhti, Jasmine Trinca, Rafaëlle Sonneville-Caby, Raffaele Esposito, Laura Borelli, Nancy Huston, Agathe Bonitzer, Sébastien Pouderoux.
Nejbližší termíny promítání: dnes (16.50 hod.), pondělí (19.20 hod.).

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí