V kině Sokol zahraje filmové melodie světový orchestr

Kino Sokol se ve čtvrtek 6. října rozezní nejkrásnějšími filmovými melodiemi v podání Prague Concert Philharmonic Orchestra. Mimořádný koncert filharmonie, která nahrávala hudbu k řadě známých filmů včetně Harryho Pottera, je součástí iniciativy za postupné oživení kdysi slavného kina.

Manažerem Prague Concert Philharmonic Orchestra je Boris Jedlička, česko-švýcarský trumpetista, jenž se před lety usadil v kladenském Podprůhonu. Orchestr, který jinak koncertuje především ve Francii, do Kladna zavítá především díky němu.

Na koncertě zazní melodie ze starších i nedávných filmů. Návštěvníci se tak mohou těšit například na ústřední motivy ze Vzpomínek na Afriku, Severu proti Jihu, Gladiátora, Pirátů z Karibiku nebo zmíněného Harryho Pottera. Připraveno je také drobné překvapení v podobě melodií z českých filmů, které orchestr nastudoval speciálně pro kladenský koncert.

„Po devíti letech, kdy bylo kino zamčené, zkoušíme, jaký program by tu mohl najít místo,“ říká Martin Příhoda z kladenského Sokola, který společně se Spolkem Podprůhon a spolkem Halda akci pořádá. „Ještě sice nemáme akustiku Rudolfina, zato má kino atmosféru, díky níž bude koncert mimořádným zážitkem.“

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí