Tip na výlet: Aquapark a termální koupaliště Velký Meder

Víte, které místo na Slovensku je statisticky nejslunečnějším? Žitný ostrov, na kterém leží Velký Meder (bývalé Čalovo). Jestli se tam vydáte na letní dovolenou, vsaďte se, že vám tam nezaprší a nezaprší!

V létě se dá ve Velkém Mederu koupat až v deseti bazénech, jejichž celková plocha je 3 910 m2 s teplotou vody od 25 do 37 °C. Jde o geotermální vodu, která má blahodárné účinky na pohybové ústrojí. 

Dospělí tady odpočívají ve vířivkách nebo sportují v 50 metrovém bazénu, zatímco dětem středisko vyhradilo prostor ve venkovním bazénu. Tam děti spolehlivě zabaví hrací elementy, jakými jsou například vodní trychtýř, vodní dělo, barevné skluzavky a tobogany. Toboganové potrubí chrlí nadšené děti i dospělé na rozměrnou rampu nebo do pestrobarevného trychtýře.
Až vás vodní hrátky přestanou bavit, vydejte se na lanovou dráhu Tarzanii. Měří 650 metrů a je rozdělena do dvou tras podle obtížnosti, takže se na ní mohou vyřádit děti i fyzicky zdatní jedinci. A pro rodiče s nejmenšími ratolestmi je tady tým bavičů na Ostrově drobotiny.

V Mederu si můžete vybírat hned z několika stravovacích zařízení restauračního i fastfoodového typu. Jestli vás nezabaví animační programy, které tu probíhají celoročně, v létě se můžete těšit na vystoupení hudebních skupin. Vyhlášené jsou také zdejší tradiční pěnové párty a laserová show.

Od letošního února můžete v aquaparku také relaxovat v novém wellness centru, které se skládá se ze čtyř typů saun (infra, parní, finské a bylinkové), solné jeskyně, vířivky Jakuzzi, ochlazovacího bazénu, biosolária, dvou relaxčních místností, masážních služeb, pedikúry (i rybí), kosmetiky, akupresurní masáže Ceragem a magnetoterapie Bemer 

A kolik za to? V letní sezoně (ta potrvá až do konce srpna) zaplatí dospělý za celodenní pobyt 10 eur, rodinná vstupenka (2 dospělí a 1 dítě) vyjde na 22,50 eur. Když se v areálu ubytujete, budete čerpat slevy. 

Z Kladna jste ve Velkém Mederu autem přibližně za 4,5 hodiny, více informací získáte na www.thermalcorvinus.sk

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí