Révai představí u Meisnerů mistra Karmazína

Poprvé v novodobé historii hostince U Meisnerů mohou diváci zavítat na promítání dokumentu. V baráčnickém sále se zítra večer na plátně i osobně přítomným představí malíř Slávek Karmazín. Akci pořádá nový hostinský Baráčnického domu Viliam Révai (40).

Hostinec provozujete od konce minulého roku. Proč jste si zvolil právě tuhle činnost U Meisnerů?
Protože hospoda byla k mání a já jsem hospodu provozovat chtěl. Přes léto jsem míval stánek na Máchově jezeře a chtěl jsem v pohostinství pokračovat celý rok. Spíše jsem ale koukal po hospodách kolem Berounky, ale dřív se naskytli Meisnerovi, tak jsem si řekl, proč ne... Má tradici a kladenské hluboké kořeny. Musí se samozřejmě postupně zvelebit, což se děje nepřetržitě od sedmnáctého prosince, kdy jsme slavnostně otevírali.

Promítání dokumentu o Slávku Karmazínovi je první velkou akcí, kterou v hostinci pořádáte?
První byl vánoční turnaj ve stolním fotbalu a své akce pořádali také baráčníci. Ty je pořádají pravidelně dvakrát do měsíce. Kulturních akcí bude víc. Po Slávkovi v pátek vystoupí Viktor Sodoma s kapelou, zkoušet u nás chtějí amatérští divadelníci, plánuji také pořádat koncerty různých kapel. Dokument o Slávkovi je první promítání na plátno a věřím, že ne poslední u nás.

Jak to bude zítra v sále vypadat po organizační stránce?
Chceme, aby všichni diváci seděli u stolů, i když nevíme, kolik lidí přijde. Zatím je potvrzeno asi sto třicet lidí, ale určitě jich přijde víc. Do sálu se vejde přes dvě stě lidí. 

Jaké máte plány s hostincem do budoucna?
Určitě nebude jako za předešlého majitele. Chci, aby byl jako před sto lety, aby žil kulturou. 

Jan Murárik 

karmaz2

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí