Kladenská Noc literatury zve na netradiční roadtrip po zajímavých místech

Středeční podvečer 10. května bude po celé Evropě patřit tradiční Noci literatury. V Kladně slibuje akce, jejímž posláním je představovat formou veřejných čtení současnou evropskou literaturou, netradiční kulturní zážitek. Program večera je totiž pojatý jako roadtrip po zajímavých kladenských místech – a číst se bude i v městské hromadné dopravě.

Literární pouť začne v 18 hodin na nástupišti č. 13 na kladenském autobusovém nádraží. Pak se s využitím městské hromadné dopravy přesune ke kladenským věžákům a skončí kolem osmé v kině Sokol. Tam také od 20.15 hod. naváže promítání filmu Je to jen konec světa, který je adaptací divadelní hry jednoho z nejvýznamnějších moderních francouzských dramatiků Jeana-Luca Lagarce.

„Chceme na jeden večer přitáhnout lidi k literatuře a věříme, že možnost vidět jinak ne úplně přístupná místa k tomu může být dobrou motivací,“ popisuje za organizátory akce Marie Pánková z Haldy z. s. Dalším lákadlem jsou osobnosti, které budou ukázky ze současné tvorby předčítat. Této role se ujali Kateřina Katana Kozáková, herečka divadla HOTEL 0 a básnířka, potulný bavič Milan Iléš a Jana Procházková, herečka divadel KLADINA a HOTEL 0.

PROGRAM

„Čtení v sedmičce“. Setkání na autobusovém nádraží u nástupiště č. 13 v 18:00

„Čtení ve věžáku“. Setkání u MHD železniční zastávka město (u Penny) v 18:30

„Čtení v promítárně“. Sraz v kině Sokol v 19:30

Rezervujte si místo na tel. 605 925 593! (Kapacita zvláště v „sedmičce“ je omezena)

 

DOPROVODNÝ PROGRAM: 

Promítání filmu Je to jen konec světa /Juste la fin du monde/, drama Francie/Kanada, 2016, režie: Xavier Dolan – Kino Sokol od 20:15 (vstupné na film 100 Kč)

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí