Tereza Dvořáková: Kariéru učitelky ráda přidám ke sportu

Když jsme se potkávali před mnoha roky, byla Tereza Dvořáková žákyní základní školy. Poté s úspěchem, už jako úspěšná reprezentantka bojových umění, odmaturovala na sportovním gymnáziu. Tento týden si jela na sever Čech pro vysokoškolský diplom. Co se mezi tím nezměnilo, je sportovní vytížení mezi šestnácti provazy.

Dala jste si už na gymnáziu za cíl vysokoškolský titul?
Vzhledem k jisté rodinné tradici jsem moc na výběr neměla (směje se). A taky, co s maturitou z gymnázia... Všeobecné vzdělání by bylo k ničemu.

Byla jste si při svém sportovním vytížení jista, že studium až k titulu magistra zvládnete?
Každému na to říkám, že vysoká není ani tak o chytrosti, jako o tom ji uchodit. Při studiu jsem věděla, že když budu vytrvalá, pracovitá a nepolevím, že titulu dosáhnu. Do bakaláře jsem těžila z gymnázia, potom na magisterském studiu už to bylo mnohem těžší (usmívá se).

Jste tělocvikářka. Dáte se od září na kariéru učitelky?
Podala jsem si žádost na půl úvazku do Radotína, protože na Kladně v současné době není o tělocvikářky zájem. Když mne vezmou, ráda začnu učit. Druhou polovinu úvazku bude nadále tvořit mé sportovní vytížení. Spolu s přípravou na závody trénuji soukromé i klubové klienty a k tomu další klientele poskytuji sportovní masáže. Na přebytek volného času si rozhodně nestěžuji (směje se).

Provozujete profesionálně box i zápasíte v disciplíně smíšených bojových umění MMA. Dá se touto aktivitou v česku vydělat na živobytí?
I když jsou některé akce na Česko poměrně dobře honorované, tak v zahraničí si pořád vydělám mnohem více. Proto také poslední dobou hodně cestuji.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí