Jan Homolka: Gray Man mi z civilu udělal montérky

Profesionální mistr Evropy a amatérský mistr světa v bojových uměních Jan Homolka se už roky věnuje filmové kaskadéřině a k tomu přidal působení ve světě médií. Jako kaskadér se v minulých dnech účastnil pražského natáčení snímku Gray Man, nejdražšího z produkce Netflixu.

Jakou roli jste dostal?
Postavu v davu, která prchá z nejohroženějších míst (směje se). Mohl jsem zůstat ve svém civilu, což bylo příjemné. Zhruba ze čtyř větších akcí jsem takhle utíkal a pak jsem statoval u spousty menších záběrů. Možná mne zahlédnete. Téměř čtrnáct dnů jsem byl na place skoro každý den a museli jsme oblečením navazovat na předešlý záběr. Nosil jsem nahoře buď košili nebo tričko bez nápisu. Z civilního oblečení se staly montérky a po několika dnech taky tak vypadalo...

Film má rozpočet přes dvě stě milionů dolarů. Nechali vás slušně vydělat?
Honorář je v poměru s celoročním výdělkem nevelký, ovšem když se na to podívám jednorázově, tak jde o velmi slušnou částku.

Z pozice kaskadéra jste už mnohé u filmu viděl. Zaujalo vás něco výjimečného v tomto snímku?
Je znát právě ten rozpočet. Zničila se díky tomu například spousta kvalitních vozidel.

Máte už další nabídku na roli?
Jsou ve hře dva cizí seriály.

Mimo svět filmů jste před více než rokem začal točit soukromé podcasty s různými osobnostmi, převážně ze světa bojových umění. Pokračujete?
Pokračuji a zaznamenávám rostoucí zájem, tak je to asi dobrý (usmívá se).

Čím se kromě natáčení v současné době zabýváte?
Většinu volného času věnuju naší osmiměsíční dcerce. Kromě rodinných záležitostí se věnuju přípravě svých svěřenců na různé turnaje.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí