Martin Pjenták: Očkování by mělo sloužit zdraví a ne jako propustka

Potkáte jej v přírodním parku pod Čabárnou nebo večer za barem svého klubu Turbo na pěší zóně. Martin Pjenták přitom ke konci loňského roku po další vládní uzavírce netušil, zdali bude za půl roku mít na nájem...

Jak jste přežil vládní covidové restrikce?
Když se za tím ohlédnu, tak musím říct, že to strašně rychle uteklo. Koukám, že jsem přežil (usmívá se). Po nedávném znovuotevření je znát, že lidé na kluby nezanevřeli a podporují je svými návštěvami. Jenom už se nedožene to, co se ztratilo. Mám ale obavy z dalšího dopadu.

Z čeho konkrétně?
Podle mne lidem dojdou peníze a začnou šetřit. Chození do barů půjde stranou. V současné době panuje euforie z toho, že se můžou zase vídat, ale to asi brzy opadne...

Proč by se lidi měli méně bavit a více šetřit?
Všechno zdražuje, potraviny, energie. Spousta lidí si přehodnotí priority a raději si podle mého názoru zaplatí bydlení a jídlo, než aby šli třeba do baru a nechali tam dvojku za večer. Třeba se mýlím a bude to jinak. Jako podnikatel se z euforie snažím vytěžit co nejvíc, protože nevíme, jestli se na podzim zase nezačnou podniky zavírat.

Lidi chodí, i když se nesmí tančit?
Chodí a tančí. Kolikrát nad tím přimhouřím oči. Aby v podniku hrála hudba a nesmělo se tančit, to je hodně velká blbost.

Jste zastáncem očkování?
Každý by měl zvážit, proč se nechává nebo nenechává očkovat. Očkování by mělo být proto, že chci být zdravý, a ne proto, abych mohl někam odcestovat nebo přijít. Mě tohle od očkování odrazuje.

Byl jste poslední rok na pokraji rozhodnutí Turbo zrušit?
Nikdy. Turbo je a bude! V Turbu se schází skvělí lidé, báječná parta. Možná se jednou přestěhujeme do jiných prostor.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí