Michal Sajdl: V pondělí to byl v Kladně covidový masakr

V sousedství NC OAZA vede Michal Sajdl již několik týdnů testovací místo na covid-19. Zajímalo nás, s jakými výsledky se v současnosti setkává.

Kolik klientů denně odbavíte?
V průměru tři sta padesát lidí. Když jsme před několika týdny u Oazy začínali, chodilo v průměru devadesát lidí denně. Naší předností je velmi rychlé testování a velmi profesionální přístup. Lidé nemusejí na test čekat ve vnitřních prostorách, ale čekají venku na čerstvém vzduchu. Výsledky testů garantujeme do půlnoci téhož dne, kdy byl test vykonán.

Chodí k vám jen neočkovaní?
Kdepak. Dost velké číslo je očkovaných. Ti jsou zvědaví, jestli náhodou covid nechytli i přes vakcínu. Ti si rádi test zaplatí. Neočkovaní přijdou ve většině případech až kdy jim je blbě třeba se žádankou od lékaře... Ale často je to bez žádanky a v takovém případě si zaplatí za PCR test tisíc korun.

Jak vysoký je u vás záchyt pozitivních?
Třeba tohle pondělí to byl covidový masakr. Téměř polovina, tedy asi sto padesát lidí, bylo nakažených. Ale Kladno stoupá a klesá s tímhle počtem ve vlnách. Včera byl poměrně klid. Běžně je kolem dvaceti až třiceti procent pozitivních záchytů. To je tedy zhruba třicet lidí, když je ta vlna dole. Co mě v poslední době zaráží, to je počet pozitivně zachycených školáků.

Svěřují se vám neočkovaní, proč si ještě nešli pro vakcínu?
Dost jich očkování odmítá například z důvodu, že to stejně roznášejí i očkovaní...

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí