Veletrh vzdělávání na Kladně oživila domácí společnost Prokyber!

Na veletrhu celoživotního vzdělávání, který se uskutečnil v Kladně na Sítné, zaujala domácí společnost Prokyber s.r.o. (zástupci společnosti na úvodním snímku) s unikátními stavebnicemi KYBERIO. S tou se na veletrhu seznámily bezmála čtyři tisícovky návštěvníků!

Stavebnice  přitáhly velký zájem návštěvníků z řad studentů i pedagogů. Návštěvníci si mohli stavebnice KYBERIO vyzkoušet, zapojit, naprogramovat a nakonec použít například ke změření reakčního času. Školám poskytuje univerzální platformu pro fyzikální experimenty, výuku elektroniky a programování. Učitelé uvítali podrobné návody, které žáci využijí k vlastnímu zapojování a mají tak více času na vysvětlení fyzikálních principů, nebo se mohou více věnovat kreativní činnosti. Stavebnice potěší i každého nadšence do elektroniky, který si může pořídit verzi pro domácí využití a tak sám odhalovat tajemství mikroprocesorů a elektroniky. 
Veřejnost se seznámila rovněž s vývojem technologicky vyspělých zařízení, které Prokyber plánuje uvádět postupně na trh. Pozornost přitahovaly i speciální vývojové desky s kamerami, ethernetem a podporou POE, které se dají využít k vývoji autonomních bezpečnostních systémů a síťových senzorů.  Jsme rádi, že jsme mohli veřejnosti ukázat naše poslání, protože právě technologie, kybernetika je hudba budoucnosti, vývoj se stále posouvá a nezná hranic. 

-red-aprokyblidi
Stavebnici zaznamenaly tisíce návštěvníků veletrhu

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí