Jednatel Chvojka: Práce na stadionu skončí zřejmě na podzim

Prodloužení nouzového stavu stále nepustí amatéry na venkovní ani vnitřní sportoviště. Zajímalo nás, co se děje s kladenskými sportovišti ve správě Sportovních areálů města Kladna. S jednatelem společnosti Jiřím Chvojkou jsme hovořili především o chystané rekonstrukci zimního stadionu.

V jakém stavu jsou městská sportoviště po mrazech a přívalech sněhu?
Sami jsme zvědaví, co se ukáže, až je budeme moct otevřít. Problémy jsme řešili kvůli zatížení střechy zimního stadionu, na kterou napadalo v porovnání s minulými roky extrémní množství sněhu. Sníh nám shodil dvě nafukovací haly. Na SK a v areálu Vavřince v Rozdělově.  Hokejové hale jsme museli vyhlásit zákaz vstupu i pro Rytíře. Teď je střecha z kritického stavu venku. Na sportovištích řeším drobné závady způsobené mrazem. Na druhé hokejové ploše jsme například řešili únik čpavku z prasklého potrubí.

Na jaře nebo lépe řečeno v okamžiku, kdy rytíři ukončí sezonu, by se mělo začít s rekonstrukcí střechy zimního stadionu. Jde vše podle plánu?
V příštích dnech začneme s přípravou stavby. Vrátnici přesuneme k druhé hokejové hale a před ní vznikne stavební zábor. Stejně tak na ploše mezi stadionem a fotbalovým hřištěm. Druhá ledová plocha zůstane v provozu do května.

Co všechno se bude od jara do podzimu na stadionu dít?
Střecha by měla být hotová do září, ale s Rytíři jsme domluveni, že v případě prodloužení rekonstrukce sehrají své zápasy mimo stadion. To by mělo při nejdelších průtazích trvat do konce října. Samotná střecha, kterou zhotovitel stavby sestaví ze čtyř kusů složených ze tří dílů, by mohla být vcelku do konce léta. Ovšem ještě je ve hře přístavba třetího patra. Uvidíme, jak ta rekonstrukci protáhne. Oficiální termín zahájení stavby je 24. dubna. Pokud rytíři v té době budou hrát závěr play off, stavbu tomu přizpůsobíme.

Změní se ještě něco v rámci rekonstrukce?
Letos bohužel už nic víc. Stadion v rámci letošní rekonstrukce získá navíc nové výtahy. V další etapě počítáme s modernizací hráčského zázemí. Chceme požádat o podporu rekonstrukce čpavkového hospodářství. To bychom spojili s rekonstrukcí druhé ledové plochy, která je v havarijním stavu.

Zprávy z magistrátu hovoří o tvorbě nových formulářů pro žádosti kladenských sportovních klubů o městskou finanční podporu. Odkdy je mohou kluby a spolky začít vyplňovat?
Měly by být hotové v tomto týdnu. Rada města je schválí na začátku března. Kluby o tom budeme informovat. Oproti posledním žádostem dochází ke zjednodušení podmínek získání finanční podpory.

 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí