Jiří Klesnil: Rodičům nabídneme více letních kempů

V současné době šéfuje nejúspěšnějšímu atletickému klubu v mládežnických kategoriích. Dorost a junioři A.C. TEPa Kladno o víkendu získali na národním šampionátu nejvíc medailí. Trenér a předseda klubu Jiří Klesnil pro deník Vaše Kladno uvedl, že pro mládež klub chystá více tréninkových hodin.

Hodnotíte v klubu, kdo z trenérů měl největší žně?
Takhle se to hodnotit nedá (směje se). Halové mistrovství neobsáhne všechny atletické disciplíny, takže na některé trenéry se logicky nedostalo. A další trenéři měli na šampionátu svěřence, kteří mohli získat jen jednu medaili…

Sedm zlatých, čtrnáct medailí celkem a první místo mezi zúčastněnými kluby. Dá se předpovědět, že medailisté mají našlápnuto k medailím mezi dospělými?
Můžeme jen doufat, že to tak bude. Říct stoprocentně o někom z těch medailistů, že získá jistě medaile i v kategorii dospělých, to nelze.

Do budoucna je zato jistý problém s dětmi, které už rok nemůžou v klubech pravidelně sportovat. Nejde ani pořádat hromadné nábory. Chystá váš klub pro rodiče motivující nabídku, aby své děti k atletice přivedli nebo je z ní neodvedli?
Podmínky pro děti u nás stále zůstanou na co možná nejvyšší úrovni. V těchto dnech už je jisté, že pro děti uspořádáme tři letní tréninkové kempy a uvažujeme i o čtvrtém.

Jan  Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí