Kladenský Slovan ve velkém dramatu zachránil druhou ligu

Tenisová parta Slovanu Kladno soustředěná kolem trenéra i hráče Davida Mrázka v minulých dnech zachránila druhou ligu!

„Vzhledem k vývoji pandemické situace jsme nevěděli, jakým systémem bude soutěž odehrána. Těšili jsme se na klasickou verzi druhé ligy, kdy hraje osm týmů systémem každý s každým. Věřili jsme, že bychom mohli atakovat přední příčky. Bohužel se soutěž zkrátila a tím jsme byli vystaveni velkému tlaku, protože dva prohrané mistráky už znamenali sestup,“ říká Mrázek.
Po prohře s plzeňským družstvem TK Slavia Plzeň. Nastoupil Slovan k rozhodujícímu utkání s dalším klubem z Plzně TK Škodou. Od začátku bylo jasné, že oba týmy chtějí ligu udržet za každou cenu. Po dvouhrách byl stav nerozhodný 3:3. Následnou ženskou čtyrhru Slovan prohrál. Kladenským nezbývalo než, zvítězit v obou mužských deblech.
Dvojice Vachtl - Jindáček nad soupeři zvítězila 4:6 6:0 10:3 a srovnala stav na 4:4. Osud kladenské druhé ligy visel na raketách dvojice Mrázek – Maršoun„Oba hráči se dobře znají a plně toho využili. Hráli takzvaný chaos," dodal trenér. Slovanisté i díky tomu duel dotáhli do vítězného konce v poměru 6:2 6:4.
Druhou ligu zachránila sestava:  Jirkové Vachtl a Jindáček, David Mrázek, Lukáš Maršoun, Barbora Kosejková a Kateřina Křížová.

Jan Murárik
Foto: Slovan Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí