Sportovní gymnázium ocenilo osobnosti roku 2015

Přes třicet let oceňuje kladenské sportovní gymnázium vlastní studentské osobnosti v oblasti nabitého vzdělání i sportu za uplynulý rok. V té populárnější oblasti opět dominovali atleti.

První místa braly například kvintet atletického čtyřboje ve složení Jakub Müller, Adam Viduna, Martin Kadlec, František Linec, Pavel Husarik a kvarteto štafety na 4x400 metrů ve složení Jakub Ledvinka, Matěj Krsek, Šimon Marek, Roman Jonák. 

V jednotlivcích na „bednu“ vystoupali třetí Natálie Eichenmannová (krasobruslení) a Martin Bláha (atletika), ringová bojovnice Tereza Dvořáková a Sabina Pöschlová (atletika), nejvyšší stupínek obsadili atlet Matěj Krsek s Nikolou Pöschlovou (atletika, sestra Sabiny). 

Zajímavé osobnosti se objevily mezi nejvýše oceněnými vědomostní části. Jessica Cusaková vyhrála Olympiádu v anglickém jazyce a Anna Jůnová se stala Přírodovědným Klokanem za rok 2015.

„Osobnosti uplynulého roku vyhlašujeme od začátku existence naší školy, to je od roku 1984. Tehdy jsme vyhlašovali jen atletiku. O tom, kdo dostane ocenění, rozhodují učitelé, trenéři i samotní studenti. Svůj standard si drží atleti sprinteři a skokanky o tyči. Vytrácí se nám hody a vrhy. Pro další ročníky bychom se opět mohli na nejvyšších stupních dočkat hokejistů,“ shrnul přítomnost i budoucnost ankety Jiří Stejskal, ředitel gymnázia. 

Jan Murárik

sestryposch

Populární tyčkařky, sestry Pöschlovy


Počasí Kladno

Předpověď počasí